Vermeulen den Otter

Historie

Een nieuwe start voor Bakkerij Dikke Mik

In 1972 is bakkerij Dikke Mik opgericht. De winkel was gevestigd in de Halstraat in Breda, waar het vandaag de dag nog steeds zit. Daar worden in de jaren ’70 en ’80 vele broden en andere heerlijke producten verkocht. In 1987 gaat de winkel over naar een andere eigenaar. Hij bouwt in de daaropvolgende 34 jaar verder aan Dikke Mik. Zo groeit het bedrijf naar vier winkels, drie in Breda en een in Oosterhout.

In april 2021 maakt Dikke Mik een nieuwe start. De vier winkels worden overgenomen door Bas Vermeulen. Per 1 augustus 2021 nam Dikke Mik ook de drie winkels van Bakkerij Goeijers in Breda over.

Bas Vermeulen vertelt over de overname: “Alle zeven locaties beschikken over prachtige winkels in de regio Breda. Door deze winkels samen te voegen en onder de vlag van Dikke Mik te gaan voeren, zetten we een versterkt concept neer. De kwaliteit en service blijven vertrouwd, maar we steken de winkels wel in een nieuw jasje. Zo presenteren we een nieuwe huisstijl, nieuwe vaste aanbiedingen en breiden we het assortiment uit met overheerlijke belegde broodjes en het verrukkelijke Den Otter gebak”.

Passie voor het bakkersvak

Het bakkersvak zit al generaties lang in het bloed van de familie Vermeulen. In 1928 startte opa Henk Vermeulen al een bakkerij in Vlijmen. In de jaren ’50 neemt de tweede generatie het over, in de vorm van broers Kees en Piet Vermeulen. Zij openden de eerste bakkerswinkel van Vermeulen in ‘s-Hertogenbosch.

 

Sinds 1988 werkt Bas Vermeulen, derde generatie aan het roer, in het familiebedrijf. Onder zijn leiding groeit de bakkerij door en worden er diverse winkels geopend en weer gesloten. Een ding is al die jaren overeind gebleven: de ambitie om zo veel mogelijk mensen dagelijks te laten genieten van heerlijk vers gebakken brood en een lekker en verantwoord assortiment. Bas zet zijn ondernemerschap, passie voor het vak en ruime ervaring in om de mensen in en rond Breda te laten genieten van de heerlijke producten van Dikke Mik.

Opa Henk, vader Kees en ome Piet werken samen
(Vader) Kees Vermeulen bij de oven